Predicaat Hofleverancier voor onze bakkerij

Woensdag 20 februari hebben we het 125-jarig bestaan van onze bakkerij gevierd. We vierden dit met een open huis, waar de eerste bezoekers al voor 11 uur voor opdraafden. Bezoekers kwamen van heinde en ver om een blik te kunnen werpen in de bakkerij. Uiteraard waren er, zoals het een bakkerij betaamt, vele lekkernijen om te proeven en te proberen. Daarnaast werden er gedurende de hele dag demonstraties gegeven door vakkundige en enthousiaste bakkers. Zij toonden de fijne kneepjes van het vak aan het publiek.

De bakkerij bestaat al sinds 1893, toen Herman Slatman samen met zijn vrouw Gezina van der Heide begon met bakken in Ane. De bakkerij werd voortgezet door Johannes Hendrikus en zijn vrouw Berendina Roelofina Hinnegies en daarna door de derde generatie, Herman Slatman en zijn vrouw Nine Seymonsbergen. Zij gaven het bedrijf een regionale uitstraling. De vierde generatie, Johan Slatman en zijn vrouw Riny, zetten het bedrijf daarna voort samen met de bedreven medewerkers.

Rond half drie ’s middags arriveerde burgemeester Peter Snijders om het bakkerspaar te feliciteren. Tot grote verrassing bracht hij niet alleen zijn felicitaties over, maar mocht hij ook de onderscheiding voor het predicaat Hofleverancier overhandigen aan Johan en Riny. Het predicaat is een Koninklijke onderscheiding voor bedrijven met een uitstekende reputatie en die tenminste honderd jaar bestaan. Voor Bakkerij Slatman is het letterlijk een kroon op het werk.

Burgemeester Peter Snijders overhandigde op 20 februari 2019 de onderscheiding voor het predicaat Hofleverancier aan Johan en Riny. Foto: Harry Kruiper.
Foto: Harry Kruiper.