Holthoner Oogstdag 2014

Zaterdag 2 augustus werd op landgoed De Groote Scheere voor het negentiende achtereenvolgende jaar de Holthoner Oogstdag georganiseerd door de Historische Culturele Kring Gramsbergen / De Krim.

Op het terrein rondom landgoedrestaurant De Ganzenhoeve werden allerlei verschillende werkzaamheden rondom het traditionele oogsten verricht. Het publiek kon er alle ins-en-outs van de traditionele wijze van oogsten te weten komen. Daarnaast werden er verschillende landbouwambachten gedemonstreerd rondom het maaiveld. Op het maaiveld vond ook de jaarlijkse oogstmarkt plaats, waar tientallen verschillende kraamhouders hun waren presenteerden, waaronder honing van de imker en op nostalgische wijze bereid boerenijs. Bezoekers konden daarnaast deelnemen aan wandel- en fietstochten door de omgeving, welke ook door gebieden die normaliter afgesloten zijn voor publiek leidden.

De eindresultaten van een goede oogst mogen daarbij natuurlijk niet ontbreken, en daarom waren ook wij, net als alle voorgaande jaren, met een goedgevulde kraam aanwezig op de markt. De bezoekers van de oogstdag konden onder andere bij ons terecht voor ons Oogstbrood en het speciaal voor deze oogstdag geproduceerde Holthoner Landgoed Stoet. Daarnaast boden we onze welbekende Vechtdalbol en Vecht-anjertjes aan. Voor de snelle hap tussendoor waren er lekkere Oogst Stoeties.

De oogstdag was ook dit jaar, mede door medewerking van tientallen vrijwilligers, weer een groot succes. Volgend jaar zal de twingtigste editie van dit zeer speciale evenement, wederom op de eerste zaterdag van augustus, plaatsvinden.

oogstmarkt Holthoner Oogstdag 2014
Oogstmarkt
kraam Bakkerij Slatman
Kraam Bakkerij Slatman