Assortiment

Ons assortiment is ruim en bevat diverse productgroepen. Hieronder vindt u meer informatie over onze producten.

Broodproducten

Onze degen worden bereid volgens traditionele werkwijze, dat wil zeggen met lange rust- en rijstijden voor het lekkerste brood. Door uitsluitend gebruik te maken van de beste grondstoffen, een zorgvuldig bereidingsproces en onze vakkennis staan wij borg voor een eerlijk, gezond en lekker product.

Onze ruim opgezette bakkerij is voorzien van moderne apparatuur waar het fijn werken is. De bakkerij is haccp gecertificeerd. Dat houdt in dat wij het bereiden van voedsel veilig en op de juiste manier borgen.

Het assortiment grootbrood gaat van witbrood, tot het donkerste meergranen, dus voor elk wat wils. Klein brood, bolletjes, puntjes, vierkantjes enz. zijn er in diverse soorten. Gevuld brood, waaronder krentenbrood, rozijnenbrood en suikerbrood, zijn bij ons veel gemaakte producten. Ze zijn goed gevuld en erg lekker. De krentenbroden maken we tot een lengte van één meter, maar het meest verkocht zijn de pakjes “wegge” van 5 plakken.

Producten met rogge

Rogge neemt naast tarwe in onze bakkerij een belangrijke plaats in. Traditiegetrouw wordt rogge veel in koek verwerkt, maar wij gebruiken het ook voor enkele van onze broodproducten. Rogge heeft een andere samenstelling dan tarwe en er mee bakken is lastiger, maar resulteert in een minstens net zo gezond eindproduct.

Niemand heeft de rogge die wij verwerken, want die telen wij zelf op onze eigen grond. Hij wordt steengemalen in de korenmolen Windlust te Radewijk en dan als gemalen volkorenmeel door ons verwerkt. Broodproducten gemaakt met onze “huis” rogge zijn de Vechtdalbol, het Anerveentje en de Hinnegies stoet.

Koek

Wij zijn de bakkerij waar de originele Saksische kruidkoek wordt gebakken. Dat doen wij al ruim 120 jaar. Deze heet dan ook niet geheel onterecht in de volksmond: de “Slatman’s” koek. De koek is er in drie varianten: naturel, met rozijnen en met gember.

Banket

Wij maken cake, kozakken en vechtanjertjes. De kozak is een streekproduct van cake, crème, marsepein en chocolade. Het vechtanjertje is een koekje in de vorm van en vernoemd naar het kleine bloemetje dat in het Vechtdal voorkomt. Het logo van het Vechtdal is ook een gestileerde vorm van de vechtanjer.